DİYARBAKIR / ERGANİ - Alitaş İmam Hatip Ortaokulu

Kas

Bilgili, kültürlü, başarılı, kendine güvenen, kendi değerlerimizle birlikte insanlığın ortak kazanımları olan küresel değerleri özümsemiş, yaratılanı 'Yaradan'dan ötürü sevebilen, tabiatı tahrip değil imar eden, sorun değil çözüm üreten, farklılıkları doğal ve zenginlik kabul edip bunlardan yararlanmayı hedefleyen; insana, düşünceye, özgürlüğe, ahlaka ve kültürel mirasa saygı duyan kişilikli fertler yetiştirmek için tüm eğitim gönüllüleri olarak canı gönülden hizmet verdiğimiz İmam Hatip okullarının kuruluş yıl dönümünü kutlama heyecanı içerisindeyiz.

İmam Hatip Okullarının ruhunu öğrencilerimize aktarabilmek, öğrencilerimizi geçmişimizden aldığımız güçle geleceğimizin gerektirdiği  becerilerle harmanlamak adına Alitaş İmam Hatip Ortaokulu olarak Ekim ayında Din Kültürü ve Ahlak bilgisi öğretmenimiz Kadriye AYDIN, Sosyal bilgiler Öğretmenimiz Ömer YILDIZ ve Beden Eğitimi Öğretmenimiz Bahattin ÖRHAN öğrencilrimizin de katılımı ile gerek sportif ve eğitsel faaliyetlere gerek İmam Hatip ruhuna yakışır şekilde düzenlediğimiz Hadis, Ayet ve Kuran-ı güzel okuma etkinliklerimizle İmam Hatipliler Haftasını kutluyoruz.

May

Mübarek Ramazan ayında hafızlık eğitimi alan öğrencilerimizden Burhan BARUT ve Hamdullah EKİNCİ bu güzel ayda mükabeleler okuyup hatimler indirerek diğer öğrencilerimize de örnek olmaktadır köyün imamının özverili çalışmalarıyla öğrencilerimiz teravih namazlarında ve diğer vakit namazlarında imamlık yapıp dini eğitimlerinin gelişmesi sağlanmıştır.